Pratite nas preko:
ERGIN ATAMAN trener kosarkasa Efesa na utakmici Evrolige protiv Crvene Zvezde u hali Aleksandar Nikolic, Beograd 08.03.2023. Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, EVROLIGA, EUROLEAGUE, CRVENA ZVEZDA, ANADOLU EFES ISTANBUL
Foto: MN Press

Evroliga

Ataman brani Alimpijevića: Turski igrači bolje da treniraju umesto da komentarišu Srbina

Mnogo bure podiglo se na Bosforu kada je Dušan Alimpijević izneo zamerke da turski igrači ne treniraju dovoljno. Napali su Srbina tada sa svih strana, a onda je Ergin Ataman uzeo da brani Alimpijevića.

Sadašnji šef stručnog štaba Panatinaikosa bio je još oštriji od Srbina u kritici igrača iz Turske.

– Niko ne može da kaže: „Itudis ne dozvoljava turskim igračima da igraju, Ataman ne dozvoljava turskim igračima da igraju”. Pokaži mi svoje igračke veštine i pustiću te da igraš – kazao je Ataman za turske medije i dodao:

– Na primer, Sertač Sanli je pokazao svoje sposobnosti, ušao u rotaciju i postao startni centar tima koji je osvojio Evroligu. Umesto da komentarišu Alimpijevićeve reči, neki igrači bi trebalo da pronađu motivaciju i da više treniraju – nastavio je Ataman da brani Alimpijevića i njegov stav.

Podsetimo, Alimpijević je razapet zbog sledećih izjava.

– Da svaki tim ima šest stranih igrača, domaći igrači bi se borili više i jače za njihove ugovore i sezone. Radna etika podbacuje. Ne govorim konkretno o igračima u mom timu, zadovoljan sam njihovim zalaganjem, radnom etikom i ponašanjem. Da znam da svaki klub u Turskoj ima takve igrače, imati petoricu stranaca ne bi bio problem. Ali, radim ovde četiri godine i pričao sam sa drugim kolegama koji se žale na istu stvar – rekao je sadašnji trener Bešiktaša Alimpijević.

Ubrzo su krenuli napadi na njega, a nedavno su se i navijači Burse, bivšeg kluba Srbina, ušli u rat protiv njega. O tome možete čitati OVDE.

Efes od 19 časova igra protiv Asvela, a kvote za taj meč možete videti na SOCCERBET sajtu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga