Pratite nas preko:
ALvaro Granados; Foto: MN Press

Još sportova

Šok u Zagrebu: Hrvatska imala titulu u rukama, a onda je Španija napravila epski preokret i postala prvak Evrope!

U Zagrebu je sve već bilo spremno za proslavu titule šampiona Evrope, ali to neće biti Hrvatska, već će trofej podići Španija. U velikom finalu, nakon epskog preokreta, “crvena furija” se popela na vaterpolo tron pobedom rezultatom 11:10 (3:5, 3:2, 2:3, 3:0).

Španija je tako prvi put u istoriji osvojili titulu prvaka “starog kontinenta”, ujedno obezbedivši plasman na Olimpijske igre u Parizu, a Hrvatska će to pokušati da ostvari na Svetskom prvenstvu u Dohi koje počinje za 20-ak dana.

Hrvatska je odlično otvorila meč i početkom druge četvrtine imala je maksimalih plus tri (6:3). Španci su uspeli da se vrate u meč i sredinom treće četvrtine su stigli do 7:7, zatim i do 8:8.

Usledila je mini serija Hrvatske – 2:0 za 10:8 za domaćina, ali su tada stali. Čekali su da iscuri vreme, ali su tada Španci napravili seriju 3:0 kada je bilo najvažnije. Junak je bio vaterpolista Novog Beograda Alvaro Granados, sa dva maestralna gola za preokret. Tako su Španci stigli do decenijama čekanog pehara.

Granados i Bernat Sanahuha Karne su dali po tri gola za Španiju, a Alberto Munariz Egana dva gola. Luka Bukić je predvodio Hrvatsku sa četiri gola, a Jerko Marinić Kragić i Marko Žuvela po dva.

Srbija je, podsetimo, ovaj šampionat završila na 7. mestu. Naredno Evropsko prvenstvo održaće se 2026. godine u Beogradu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova