Pratite nas preko:
Osaka Novaka
Foto: MN Press

Đoković

Osaka: Naučila sam da mnogo cenim Novaka

Naomi Osaka je hvali Srbina Novaka Đokovića i njegov uticaj na sport. Iako ima 25 godina, Osaka je već imala izuzetno uspešnu karijeru u sportu. Japanska igračica ima četiri grend-slem titule uz svoje ime, uz sedam VTA titula i 25 nedelja kao svetska broj 1.

Osaka biranim rečima priča o Đokoviću.

Međutim, Osaka je nedavno otkrila svoje poštovanje prema prvom Đokoviću na svetu i kako je to poraslo kako je ona sama malo starila.

– Iskreno, kako sam odrastala, naučila sam mnogo više da cenim Novaka. Čisto kao teniser, ovaj čovek je neverovatan – hvali Novaka Osaka.

– Svi znaju da volim Serenu i cenim koliko su Nadal i Šarapova bili koncentrisani na svakom meču”, rekla je ona, a prenosi Tennisupdate.

Srpski igrač ima nebrojene rekorde u sportu, od kojih je možda najistaknutiji kada je prošlog meseca izjednačio rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule na US Openu.

Osaka je ranije govorila o tome kako je 23-struka grend slem šampionka Serena Vilijams bila njen idol iz detinjstva. Uoči finalnog meča Vilijamsove na Otvorenom prvenstvu SAD 2022, Osaka joj je odala počast, rekavši da svoju tenisku karijeru duguje zvezdi i njenoj sestri Venus Vilijams.

– Mislim da je njeno [Serenino] nasleđe zaista široko do te mere da se ne može ni rečima opisati. Na primer, toliko je promenila sport. Uvela je ljude koji nikada nisu čuli za tenis u sport. Mislim Ja sam proizvod onoga što je uradila.

– Ne bih bila ovde bez Serene, Venus, cele njene porodice. Veoma sam joj zahvalna – rekla je Osaka.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković