Pratite nas preko:
Bivši selektor Srbije
Foto: MN Press

Fudbal

Bivši selektor Srbije bio predmet podsmeha, a sada ga zovu da vodi reprezentaciju

Dik Advokat je nedavno bio predmet podsmeha zbog komentara na poluvremenu kada je AZ vodio protiv Zrinjskog 3:0, a na kraju je bio poražen. Bivši selektor Srbije ipak ima dobar CV, pa ga sada zovu da vodi reprezentaciju Kurasaa.

„U pregovorima smo“, rekao je Advokat u podkastu Veronikin ofsajd, dva dana pre 76. rođendana. Kurasao bi želeo da ga dovede za nacionalnog selektora.

dobrodoslica500

– Samo još nije sve tako blizu. Ozbiljno je, to mogu da potvrdim – kaže bivši selektor Srbije.

Međutim, Advokatova lista zahteva sadrži niz važnih tačaka dnevnog reda.

– Sada se radi o osnivanju organizacije. To je tamo veliki problem. Hoteli, avioni, to se mora poboljšati. Kada igrači stignu, moraju da znaju šta će se desiti.

To je nešto što je Advokat radio i tokom svog angažovanja u Belgiji.

– Belgijanci su imali novca, pa smo to mogli da preokrenemo. Na Kurasau ima malo novca. Momci su zauzeti organizacijom. Nisam siguran da li ću prihvatiti jer je još u ranoj fazi – kaže Advokat.

Podsetimo, Dik Advokat, posle debakla protiv Danske (1:3) 2015. godine otišao sa mesta selektora Srbije. Tada je poručio predstvnicima medijima

– Ako želite nekoga da krivite – krivite mene, ja sam poslao igrače na teren i rekao šta da igraju.

Dan kasnije, obavestio je čelnike Saveza da ne namerava dalje da vodi našu nacionalnu selekciju. Napustio je klupu Srbije bez pobede. Upisao je dva remija (Jermenija 1:1 i Francuska 1:1). Poražen je od Albanije odlukom UEFA 0:3 zbog prekida, a poslednji meč mu je bio pomenuti sa Dancima (1:3).

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal