Pratite nas preko:
Granit Dzaka
Foto: MN Press

Fudbal

Džaka napravio haos u Švajcarskoj: Volim da provociram, baš me briga!

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka još jednom je u centru pažnje i u ratu sa medijima u domovini. Nakon što su “sajdžije” savladale Andoru rezultatom golovima Džake i Đerdana Šaćirija, našao se na udaru javnosti zbog prethodnog meča protiv tzv. Kosova.

Tada je Džaka bio označen kao direktan krivac za izjednačujući gol u 94. minutu, jer je nemo pratio akciju na samo nekoliko metara od njega. “Zlobnici” bi rekli, čak se pomalo i radovao golu tzv. Kosova za 2:2.

Posle meča je čak osuo paljbu i po selektoru Švajcarske Muratu Jakinu.

– Način na koji smo igrali bio je način na koji smo se pripremali sedmicu. Ne treniramo kako bi trebalo. Nije bilo tempa i intenziteta kakav je neophodan, bilo je kao da igramo u parku ili pirjateljsku utakmicu. To se ne radi tako – izjavio je Džaka, čime je direktno udario na selektora, koji mu je odgovorio:

– Imali smo otvoren i iskren razgovor, nije morao tako javno da istupi i kritikuje. To sam mu i preneo. Morao je da bude pametniji – rekao je Jakin.

Posle selektora, ratovao i sa medijima

Potom je Džaka naišao i na kritike javnosti, kojima je nedvosmisleno poručio da mu je pasija da provocira, na i van fudbalskog terena.

– Svako ko me poznaje, zna da volim da provociram. A kada sam isprovociran, ja uzvratim provokacijom. I uvek odgovaram na terenu. Ima tu pohvala, ali nikad nije bilotoliko kritika na moj račin. Da vidim baš kako ćete me sad oceniti – poručio je Džaka u miks zoni posle meča sa Andorom.

Gol koji je dao je proslavio sa kažiprstom na usnama, čime je kritičarima poslao jasnu poruku.

– Uživao sam i baš me briga ko će šta kaže. Mi igrači smo dovoljno profesionalni da utišamo sve te uticaje sa strane. Ne želim da pominjem imena koja su me kritikovala posle meča sa Kosovom. To je za nas igrače samo bio poziv da se probudimo. Moja greška je bila što nisam ranije interno izneo svoje mišljenje o intenzitetu treninga. Kao kapiten, to je trebalo da uradim. Na završnom treningu pred utakmicu Andore, intenzitet je bio onakav kakav zamišljam – rekao je Džaka.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal