Pratite nas preko:
Sudija digao ofsajd zastavicu Luisu Dijazu, Totenhem - Liverpul
Fudbalski sudija Sajmon Huper daje žuti karton Mohamedu Salahu (Foto: Beta/AP)

Fudbal

Fudbalski sudija koji je upropastio Liverpul žestoko kažnjen: Odsad će sigurno paziti kako reaguje iz VAR sobe

Fudbalski sudija Daren Ingland privremeno je sklonjen sa liste zbog ogromne greške u porazu Liverpula od Totenhema.

Redsima je poništen čist gol u porazu od 2:1 u Severnom Londonu u subotu. Luis Dijaz je bio u dozvoljenoj poziciji, iako mu je sviran ofsajd, a odluka nije promenjena ni posle reakcije VAR sobe.

dobrodoslica500

Engleska Sudijska komisija priznala je da je to bila „ogromna greška“.

A sada je potvrđeno da Ingland, koji je bio VAR arbitar na toj utakmici, neće biti arbitar tokom okršaja Notingem Foresta i Brentforda, za koji je prethodno bio delegiran.

U međuvremenu, njegov pomoćnik Den Kuk je takođe sklonjen s utakmice Fulam – Čelsi u ponedeljak uveče.

U saopštenju tvrde:

– Možemo da potvrdimo sledeće zvanične promene u sudijama za preostale utakmice u sedmom kolu Premijer lige. Daren Ingland, VAR arbitar sa meča Totenhem – Liverpul, i Dan Kuk, AVAR na istoj utakmici, zamenjeni su u mečevima Notingem Forest – Brentford i Fulam – Čelsi danas i sutra uveče. Kreg Poson će zauzeti Inglandovo, Edi Smart Kukovo mesto.

Šta je fudbalski sudija Daren Ingland zapravo uradio?

Ingland je pogrešio kod Dijazovog gola, jer je VAR jednostavno trebalo samo da potvrdi ili opovrgne odluku glavnog arbitra.

Ingland je timu rekao da je „provera završena“, međutim, Huper je ovo shvatio kao da je Dijaz u ofsajdu, a da se Ingland složio sa prvobitnom odlukom linijskog arbitra da podigne zastavicu.

I pokazalo se da je to bilo presudno. Liverpul je poražen jednim golom razlike. Valja naglasiti i da su Redsi igrali sa dva igrača manje. Kertis Džons je isključen u prvom poluvremenu, u drugom se to isto desilo Diogu Žoti.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal