Pratite nas preko:
Foto: NK Osijek/Facebook, montaža

Fudbal

Hrvati zovu ljude na stadion koji se raspada: Pregledali oštećenja kažu da nije ništa strašno!

U prethodnom periodu po balkanskim medijima mnogo se pričalo o novom velelepnom stadionu u Hrvatskoj koji se raspada, a sada su se oglasili i čelnici kluba koji igra na Opus Arena.

Glavna priča posle nedavne utakmice Osijeka i Dinama i nisu toliko bila događanja sa samog terena, već prvi ozbiljniji problemi na najnovijem stadionu u komšiluku. Sa tog “najmodernijeg” sportskog zdanja u Hrvatskoj počeli su da otpadaju veći komadi betona, a samo pukom srećom niko nije nastradao.

Slotomanija

Ipak, tamošnju javnost ovi snimci su izuzetno uzdrmali, međutim pred novu utakmicu na domaćem stadionu iz Osjeka stiže umirujući proglas.

– Odmah nakon uočenih problema sa oštećenjem armirano-betonske kose grede u sklopu tribine Istok, FK Osijek je sa stručnim osobama obavio pregled građevine. Dakako da nam je svima na prvom mestu sigurnost svih koji dolaze na Opus Arenu, bilo kao gledaoci ili su na stadionu angažovani – javlja fudbalski klub Osjek.

Snimak sa stadiona možete pogledati na ovom linku.

Bolje sprečiti nego lečiti

Naime glavni inspektori su utvrdili da nepostoji šansa da se desi nesreća i da simpatizeri kluba mogu da dolaze na tribine. Ipak navijači nisu toliko sigurni u odluku već pozivaju da se problem sanira što je pre moguće jer kao što kaže ona stara poslovica – Bolje sprečiti nego lečiti!

Podsećamo Opus Arena koja se predstavlja kao najmoderniji stadion u regionu, otvorena je 22. jula 2023. godine u Osjeku. Kapacitet iznosi oko 13.000 sedećih mesta, a izgradnja je koštala 80 miliona evra.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal