Pratite nas preko:
MIRKO VUCINIC, bivsi fudbaler Crne Gore, u hotelu Podgorica. Podgorica, 12.02.2023 foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Crna Gora
Mirku Vučiniću preti i zatvorska kazna, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Italijani traže 4 godine zatvora za Mirka Vučinića: Preti mu i oduzimanje imovine

Nekadašnji crnogorski fudbaler Mirko Vučinić suočava se sa mogućom kaznom zatvora i oduzimanjem imovine zbog navodne utaje poreza.

Italijanski mediji prenose da je tužilac Masimilijano Kardući zatražio kaznu od četiri godine zatvora za bivšeg fudbalera Rome i Juventusa.

dobrodoslica500

Optužnica se zasniva na istrazi finansijske policije i Vučinić je navodno izbegao plaćanje poreza u Italiji u vreme kada je igrao za Al Džaziru.

MIRKO VUCINIC, bivsi fudbaler Crne Gore, u hotelu Podgorica. Podgorica, 12.02.2023 foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Crna Gora
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Odbrana traži oslobađajuću presudu uz tvrdnju da je od 2014. do 2017. Vučinićeva porodica bila fiskalno vezana za Ujedinjene arapske emirate.

Presuda bi trebalo da bude doneta 19. oktobra.

Peđi Mijatoviću zaplenjen stan zbog utaje poreza

Vučinić nije jedina legenda crnogorskog fudbala koja ima problema sa zakonom zbog optužbi za utaju poreza. I čuveni Predrag Mijatović se našao od optužbama pre nekoliko godina u Španiji, pa je 2019. godine postigao sporazum.

Pristao je da plati novčane kazne u vrednosti od skoro 250.000 evra i uslovnu kaznu od 12 meseci zatvora u zamenu za izbegavanje presude.

U međuvremenu je ovog ponedeljka stigla vest i da mu je Poreska uprava zaplenila je stan na Kosta del Solu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal