Pratite nas preko:
fudbaler Crvene zvezde na utakmici Mocart Superlige protiv Partizana, na stadionu Rajko Mitic, Beograd, 09.03.2024. foto: Marko Metlas Fudbal, 172. derbi, Partizan, Crvena zvezda, derbi, Superliga
Vladan Milojević, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Jasno je na koga Milojević misli kad priča o kampanji o nameštenoj tituli: Na jednog trenera se posebno odnosilo

Na konferenciji za medije posle 172. Večitog derbija, trener Crvene zvezde, Vladan Milojević je veći deo iskoristio govoreći na temu koja se prethodnih meseci provlačila u javnosti – da je Zvezda povlašćena, a da su drugi ugroženi.

Strateg crveno-belih je rekao da će samo ovog puta govoriti o tome.

– Od početka kako sam došao se pravi negativna atmosfera prema nama. Ne kritikujem ja novinare. Ali scenario je sličan od pre nekoliko godina da je titula nameštena, da jednom klubu država ne pomaže, pljuvanje po predsedniku. Pravi se neki pokret, da se napravi da je neko ugrožen, a neko povlašćen. Šta god mi da uradimo, nama se priča da je neko nešto poklonio. To je degutantno.

– Već smo videli taj scenario, daj da probaju nešto drugo da urade. Mi smo drugi, Partizan je prvi. Imamo još 40 bodova u igri i mislim da Srbija ima da pruži nešto. Ovaj srpski fudbal nije toliko loš kako se stalno predstavlja. Stalno se gledaju neke negativne stvari. Ima budućnosti, treba da gledamo u nju. A ja moram da štitim moju profesiju, igru kao igru. Bolji fudbal nemamo, ovaj je naš. Nijedna zemlja nema ono što mi imamo. To su neke stvari koje nisu pale sa neba. To je neki rad. Ali stalno se nešto omalovažava. Sa ovim ću završiti i neću se dalje oglašavati što se toga tiče. Mislim da ta priča o potlačenosti ne pije vodu. Hajde da nađemo nešto drugo – rekao je trener Zvezde.

Trener Crvene Zvezde na utakmici Mocart Superlige protiv Partizana na stadionu Rajko Mitic, Beograd 09.03.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, FOOTBALL, MOZZART SUPERLIGA, PRVENSTVO SRBIJE, NATIONAL CHAMPIONSHIP, CRVENA ZVEZDA, RED STAR, PARTIZAN
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Prozivka za Lazetića i Novi Pazar

Usledilo je pitanje na koga je ljut?

– Daleko od toga da sam ljut na novinare. Ajde da pričamo onako kako jeste. Od početka prvenstva je stalno neko osporavanje. Prosto ne znam. Stalno se stvara neka slika u javnosti, koju ja kao trener neću da dozvolim. Hajde da pričamo o lepim stvarima.

Nakon što je usledilo novo pitanje o tome kako je spremati ekipu pod takvim pričama, Milojević je u svom odgovoru i otkrio na koga misli između ostalih da plasira takvu kampanju da se Zvezda “gura”.

– Ja sam to već rekao, svaku utakmicu pokušavam da vidim dokle će to da ide. Da vam to danas nisam rekao, opet bi bilo kako je neko ugrožen. Kako je neki penal koji nije, kako bi trebalo opet “ptičice negde da cvrkuću”, “sili koja Boga ne moli”, penalima, crvenim kartonima…. Ja ne znam više šta je to. Mi ne pričamo o fudbalu, nego stalno da li je neko nešto uradio iza kulisa. Ja se ne plašim da kažem kad pogrešim. Taktika. Živa igra. Neka izmena. Najlakše je biti general posle bitke. Ali stvarno je postalo degutantno. Ja neću to da dozvolim. Svaki put kad bude bilo to, ima da budem mnogo žešći. Vratio sam se u srpski fudbal, nije ovde lako biti. Ovo je nešto najlepše što imamo. Hajde to da gajimo – rekao je Milojević.

Kroz dve stvari koje je pomenuo u odgovoru je jasno da se misli na Novi Pazar, kao i na trenera TSC-a, Žarka Lazetića.

Sintagma “ptičice cvrkuću” je jasno aludiranje na saopštenje Novog Pazara posle meča protiv Crvene zvezde.

A citat o “sili koja Boga ne moli” jasno je uperen ka Lazetiću, koji je prošle nedelje nakon pobede Zvezde nad TSC-om uz 2 dosuđena penala rekao da “Sila Boga ne moli, a da Bog silu ne voli“.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal