Pratite nas preko:
vladimir ivic
Foto: Youtube/Printscreen/ФК Краснодар

Fudbal

Nije samo Ferencvaroš u redu za Srbina: Vladimir Ivić bio na sastanku i sa “balkanskom kolonijom”

Nije samo Ferencvaroš klub koji želi da Vladimir Ivić postane njegov trener.

Naime, prema informacijama RB Sporta, bivši trener Krasnodara nedavno je održao sastanak sa sportskim direktorom Fenerbahčea, Mariom Brankom. Konačna odluka o njegovom angažmanu očekuje se početkom juna.

dobrodoslica500

Ivić, koji je u martu napustio Krasnodar, ostavio je snažan utisak tokom svoje kratke epizode u Rusiji. Pod njegovim vođstvom, Krasnodar je izgubio samo 3 od 20 utakmica u tekućoj sezoni ruskog prvenstva (RPL) i završio kao lider na kraju jesenjeg dela šampionata. Takvi rezultati nisu prošli nezapaženo, a Ivićevo ime sada se povezuje sa nekim od najvećih klubova u Evropi.

Ko se sve bori za Ivićev potpis?

Među tim klubovima je i Ferencvaroš, ali čini se da bi srpski stručnjak mogao da napravi još veći iskorak preuzimanjem Fenerbahčea, giganta turskog fudbala. Sastanak sa Brankom daje naznake da je Ivić u ozbiljnim planovima uprave kluba iz Istanbula, koja traži adekvatnu zamenu za trenutnog trenera.

Fenerbahče, jedan od najtrofejnijih turskih klubova, traži trenera koji može da donese stabilnost i uspeh, a Ivić se pokazao kao stručnjak koji može da ostvari vrhunske rezultate pod pritiskom. Njegovo iskustvo u Krasnodaru, gde je uspostavio disciplinu i doveo ekipu do samog vrha lige, govori u prilog njegovoj stručnosti i sposobnosti da vodi velike timove.

Odluka koja će biti doneta početkom juna mogla bi da odredi dalji tok karijere ovog perspektivnog trenera, ali i da značajno utiče na budućnost Fenerbahčea. Hoće li se Ivić pridružiti slavnoj ekipi iz Istanbula i doneti im toliko željeni uspeh, ostaje da se vidi.

Jedno je sigurno – pred Vladimirom Ivićem su velike odluke koje bi mogle da oblikuju ne samo njegovu karijeru, već i budućnost dva velika evropska kluba. S obzirom na dosadašnje rezultate, gde god da završi, može se očekivati da će njegov novi klub biti ozbiljan kandidat za titule i evropska takmičenja.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal