Pratite nas preko:
Pobunili se zbog Rusa

Fudbal

Pobunili se zbog Rusa. Letonija, Engleska, Švedska i Danska neće da igraju

UEFA je u utorak objavila da je vratila pravo reprezentativcima iz Rusije da igraju u UEFA takmičenjima, kod kategorije ispod 17 godina. Ipak, pojedini nacionalni timovi su rekli da će bojkotovati mečeve zbog Rusa i pobunili su se.

Letonija, Engleska, Švedska i Danska neće da igraju protiv selekcija iz Rusije uprkos tome što je UEFA skinula sankcije za te mlađe uzraste. Fudbalski savez Švedske je izdao i saopštenje.

– Nakon što su počeli događaji u Ukrajini, Izvršni savet Federacije je vrlo brzo odlučio da nećemo učestvovati ni na kakvim takmičenjima sa ruskim učesnicima.

Švedska nacionalna sportska federacija donela je odluku kojom se navodi da dečijim i omladinskim timovima iz Rusije nije dozvoljeno da učestvuju na sportskim događajima ovde u Švedskoj.

I takođe smo izjavili i nastavljamo da navodimo da ne nameravamo da se takmičimo sa ruskim timovima van Švedske. To je naša poruka – rekao je Fredrik Rajnfeld, predsednik odbora Fudbalskog saveza Švedske.

Danska fudbalska unija (DBU) takođe je saopštila da će se pridružiti bojkotu.

– Ne želimo da reprezentacija Danske igra protiv reprezentacije Rusije – bez obzira na godište. Hteo bih ovo da istaknem. Pozicija DBU-a ostaje ista kao što je oduvek bila – rekao je za Ekstra Bladet Jakob Hojer, šef komunikacija u DBU.

Ranije su Engleska, Ukrajina, Poljska i Letonija pobunili su se zbog Rusa.

Podsetimo, Belorusija, koja se nalazi pod nešto blažim sankcijama, igrala je neke svoje mečeve u Srbiji. Belorusi su bili odabrali stadion Karađorđe za meč protiv Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj. Ko zna, možda i mlađe ruske selekcije zaigraju u našoj zemlji kao domaćini.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal