Pratite nas preko:
UEFA sankcije Rusima
Foto: MN Press

Fudbal

UEFA ukinula sankcije Rusima, ali ima jedna caka: Ne važi za sve

UEFA delimično ukida sankcije Rusima, jer više ne želi indirektno da kažnjava ruske talente za rat u Ukrajini. Reprezentaciji do 17 godina i timovima ruskih klubova do 17 godina ponovo je dozvoljeno da se takmiče.

– Prošle sezone nijednom ruskom timu nije dozvoljeno da učestvuje na takmičenju koje organizuje Evropska fudbalska asocijacija ili svetska fudbalska asocijacija FIFA. Ta sankcija je bila rezultat ruskog sukoba sa Ukrajinom, prenosi Voetfootball.

dobrodoslica500

Kazna još nije ukinuta za sve ekipe u starosnim kategorijama do 19 godina i više.

Izuzetak će sada biti napravljen za mlađe igrače Rusije, potvrdila je UEFA.

– Decu ne treba kažnjavati i fudbal nikada ne treba da prestane da daje nadu“, poručuju iza UEFA.

– Na utakmicama u kojima učestvuju ruski timovi neće se svirati himna i neće se videti ruska zastava. Utakmica se takođe neće igrati na ruskom tlu. U UEFA naglašavaju da to nije predznak daljeg opuštanja sankcija.

Inače, možda jeste, a možda i nije, međutim, ova odluka dolazi nakon sve glasnijeg zagovaranja Fudbalskog saveza Rusije da ubuduće nastupa u Aziji. Čini se da je ovo UEFA delimično smanjenje sankcija Rusima, prvi korak ka otopljavanju odnosa između dve strane.

Podsetimo, Belorusija, koja se nalazi pod sličnim sankcijama, igrala je neke svoje mečeve u Srbiji. Belorusi su bili odabrali stadion Karađorđe za meč protiv Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal