Pratite nas preko:
Robinjo (Printscreen: YT/@DailyDoseOfFootballYT)

Fudbal

Robinjo ima novo zanimanje: Legendarni fudbaler naučio zanat na robiji

Robinjo, legendarni napadač Real Madrida i Mančester sitija, koji se nalazi na devetogodišnjoj robiji, ima novo zanimanje u zatvoru. Robson De Souza, bivši reprezentativac Brazila, jedan je od šestorice koji su silovali Albanku u noćnom klubu u januaru 2013. dok je nastupao za Milan.

U martu ove godine 40-godišnji Robinjo je prebačen da služi zatvorsku kaznu u domovini jer su se italijanski tužioci složili da treba da izdržava sankcije u domovini.

dobrodoslica500

Prema informacijama iz Brazila, Robinjo se na robiji totalno rehabilitovao pa je naučio osnovne pojmove u elektornici i pazite sada, postao majstor za porpavljanje televizora i radio uređaja. Sve to u sklopu obrazovanja robijaša da mogu da rade po izlasku iz zatvora.

Robinjov advokat Mario Rosi Vale opisao je kako izgledaju njegovi zatvorski dani.

– Robinjo je tih i mirno mu protiču dani u zatvoru. Ne zamera se nikome i nema probleme, svi kažu da je zatvorenik za primer. Čak su mu jednom dali i kopačke da igra fudbal rekreativno. Trudi se da bude okupiran, prijavio se za kurs iz elektronike da nauči da popravlja TV i radio uređaje – rekao je Vale.

Advokat kaže da je teško reći da li Robinjo uživa usvemu ili ne, ali se istovremeno bavi i distribucijom knjiga među zatvorenicima.

Milanski sud odbio je žalbu Robinja na presudu iz decembra 2020. jer je ostao pri oceni da je Brazilac “poniozio žrtvu” iako tvrdi da je nevin.

Robinjo je ponikao u omladinskoj školi Santosa, a tokom karijere zabeležio je 137 nastupa za Real Madrid, 53 za Mančester siti i 144 za Milan.

Za selekciju Brazila odigrao je 100 utakmica i postigao 28 golova.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal