Pratite nas preko:
Foto: MN Press

Fudbal

Španci najavili koreografiju i pesmu za kažnjenog Hrvata: “U 17. minutu zapevajmo njegovo ime”

Zagrebački Dinamo i Real Betis večeras u 21h sastaće se u okviru nokaut faze Lige konferencija. Značaj susreta poprimio je dodatan značaj kada je HNS (Hrvatski nogometni savez) dao otkaz Robertu Jarniju zbog spornih izjava da će navijati za španski klub.

Jarni je obavljao funkciju selentora U17 reprezentacije Hrvatske. Na ovu odluku Fudbalskog saveza Hrvatske oštro su reagovali su i mediji u Španiji.

– Kao da smo u nekom filmu, ova vest kao da je stigla iz praistorije… Čovek je dobio otkaz zato što je rekao za koga navija, neverovatno – napisao je urednik Mediaseta, Načo Delgado.

Burne reakcije ne stižu samo od strane medija, već i navijača Betisa u čijem je klubu Jarni bio izuzetno popularan. Oni su stali u njegovu obranu, te šalju oštre kritike HNS-u.

– A mi govorimo da u Španiji vlada diktatura – stoji u jednom od popularnijih komentara na društvenim mrežama.

– Kakva sramota, ne možeš više ni reći šta misliš. Asteroidu baš dugo treba – stoji u drugom, a jedan od navijača imao je posebnu ideju.

– Danas u 17. minutu svi ćemo zapevati ‘Robert Jarni’ – navodi se u komentaru.

Jarni je za tim iz Sevilje igrao 1990-ih, a na leđima je nosio upravo broj 17.

Treba videti hoće li navijači zaista prirediti koreografiju i pesmu njihovoj legendi, ali svakako atmosfera će biti poprilično užarena. Međutim, očigledno je da Španci ne shvataju o čemu se zapravo ovde radi, zamislite samo da neki selektor srpskog tima, kaže da neće navijati za Zvezdu ili Partizan u Evropi, prošao bi isto, možda i lošije od Jarnija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal