Pratite nas preko:
vladan milojevic
Foto: MN Press

Fudbal

Sudijski ekspert opleo po Milojeviću zbog Dudića: Opasan oblik ksenofobije – da je Srbin bilo bi u redu?!

Bivši sudija i arbitarski ekspert Rade Raka Đurović nije želeo da ostane nem posle istupa Vladana Milojevića, koji je posle pobede nad Partizanom u Kupu Srbije na sav glas opleo po kolegi iz Radničkog 1923 Feđi Dudiću.

Ovako je Đurović video te njegove reči, a pravo da vam kažemo, uopšte nije štedeo Milojevića:

– Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, pa i Dudić i Milojević ili Binić, ali se moraju zadržati u okvirima pristojnosti. Potenciranje na tome da je neko stranac i da ovde prima platu i treba da poštuje ,,naša pravila” je vrlo opasan presedan i predstavlja oblik ksenofobije. Da je građanin Srbije ili Srbin, to bi bilo u redu? – legitimno je pitanje koje je postavio nekadašnji analitičar u čuvenoj emisiji SOS kanala Crna tačka.

Milojević se drastično promenio u medijskim nastupima u novom mandatu

Koliko je Vladan Milojević bio poznat po umerenim, pa čak i dosadnim izjavama, sada je počeo da se profiliše kao neko ko koristi svaku šansu da priča o “hibridnim ratovima”, “stranim trenerima u Superligi”, “nepoštovanju prema Zvezdi”…

– Pre svega, Dudić zarađuje platu i plaća porez na nju, kao i svi mi. Uopšte ne ulazim u opravdanost iznesenih kritika i svako ko se bavi javnim poslom može biti predmet kritike, i o njegovom/njenom radu se može diskutovati, ali to što je Dudić ili neko drugi stranac nema i ne sme imati apsolutno nikakve veze.

Međutim, Đurović tvrdi da ovde između redova nije pronašao Milojevićevu zlu nameru.

– Ne verujem da je Milojević imao zle namere, već mislim da nije shvatio težinu svojih reči. Mora da razume da njegove reči, naročito sa pozicije trenera Crvene zvezde, imaju poseban značaj i da samim tim on nosi veću odgovornost nego neko drugi. Ljudi greše, naročito pod pritiskom, i treba svakome pružiti šansu za iskupljenje. Milojević će svakako imati priliku da u javnim nastupima pokaže svoje drugo lice.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal