Pratite nas preko:
Zaneti bivšeg igrača Partizana
Foto: MN Press

Fudbal

Zaneti za bivšeg igrača Partizana: 80 minuta je bio koncentrisan, a 10 je radio šta je hteo

Najveća legenda Intera Havijer Zaneti gostujući u jednom italijanskom podkastu, otkrio je kako je uživao sa Taribom Vestom. Zaneti za bivšeg igrača Partizana tvrdi da je bio zabavan, koji je koristio 10 minuta da radi šta hoće na terenu.

– Bio je previše smešan. Tokom mečeva bio je koncentrisan 80 minuta, a u preostalih 10 je radio šta je hteo. Jednog dana smo radili taktički trening sa Marčelom Lipijem, koji mu je rekao da mora da se reši tih 10 minuta. Posle tri neuspešna pokušaja da oduzem loptu, Taribo mu je rekao: „Bog mi je rekao da ih ne presečem – kaže Zaneti i dodaje:

dobrodoslica500

– Uostalom, sa Taribom Vestom smo osvojili Kup UEFA – kaže Zaneti za bivšeg igrača Partizana.

“RONALDO NAJBOLJI, A NAJTEŽI ZINEDIN ZIDAN I KAKA”

– Moj najjači saigrač je bio Ronaldo. Što se tiče protivnika, najteže mi je bilo da čuvam Zinedina Zidana i KakU u njegovom prvom meču u Milanu. Sećam se i ludih borbi sa Đenarom Gatuzom i Pavelom Nedvedom.

RIVALI IZ MILANA MALDINI I BAREZI

– Paolo Maldini i ja smo se mnogo poštovali i uvek smo imali dobre derbije. U svom prvom, sećam se kako sam bio fauliran u njihovom kaznenom. Franko Barezi me je podigao i rekao: „Ovo nije penal“. Međutim, po meni je to bio penal i da je bilo VAR-a dosudili bi ga.

O ŽIVOTU U ITALIJI I TITULI ARGENTINE

– Osećam se odlično ovde. Moja deca su rođena ovde i plakala su kada je Švedska sprečila Italiju da se plasira na Svetsko prvenstvo 2018. Italija mi je dala sve i veoma poštujem ovu zemlju. Kada odem negde drugde, shvatim koliko mi nedostaje. Prošlo Svetsko prvenstvo je bilo sjajno za Argentinu. Mnogi navijači iz inostranstva su navijali za nas.

ZBOG ŽOZEA MURINJA SAM IGRAO ODLIČNO

– On je čovek velike harizme, rođeni šampion. Sećam se da me je zvao nakon što je potpisao za Inter. Predstavio mi se i izvinio se zbog svog nivoa italijanskog, iako je bio savršen. Bio je daleko iznad ostalih, u posebnoj kategoriji. To nas je nateralo da prevaziđemo svoje mogućnosti i da verujemo da smo mogli da pobedimo i u Evropi. Svi smo bili uvereni da je to pravi put i dve godine smo se osećali nepobedivi. Mislili smo da drugi moraju da urade izvanredne stvari da bi nas pobedili – kaže Zaneti i dodaje:

– Murinjo je veliki lider. Na konferencijama za štampu možda izgleda drugačije, a u stvari je veoma dobroćudan i tolerantan. Prema svima se ponašao isto i uvek je puštao da igra onoga ko je zaslužio. Često propuštamo da pričamo o ljudima na klupi, ali oni su ti zbog kojih igraš dobro. Oni su fundamentalni i često mogu biti takvi u ključnim trenucima sezone.

POVREDA NA KRAJU KARIJERE

– Majka priroda mi je dozvolila da igram do 41. godine bez ikakvih povreda pre one koja me je pogodila kada sam imao 39. Pokidao sam Ahilovu tetivu i odmah sam znao da je to nešto ozbiljno. Svi su mislili da je moja karijera završena. Odmah sam počeo da razmišljam kako da vredno radim i da se vratim jer nisam želeo da se tako završi. Mnogo zavisi od toga kako se susreće sa poteškoćama. Optimista sam i uvek pozitivan. I tako sam odigrao još jednu sezonu u kojoj sam imao važnu ulogu. Sada postoje i psiholozi koji vam pomažu. Međutim, kada sam igrao, njih još uvek nije bilo. Mislim da su veoma korisne jer se često iza nekih povreda krije psihički problem.

ČUVENA TRIPLETA INTERA

– Bili smo jak tim i svi smo se osećali važnim. Veoma je važno da trener prenese taj osećaj. Uvek sam govorio timu da je najvažniji tim. Ako svako ide svojim putem, malo je verovatno da ćete pobediti. Da li sam ikada osetio strah? To je deo fudbala, ali kada si miran, pre ili kasnije tvoj rad se isplati. Ako ste uporni i uporni, rezultati će doći. U Interu smo imali poteškoća, ali u poslednjih deset godina uspeli smo da osvojimo sve.

Podsetimo, Zaneti je nedavno igrao u Ljubljani na prijateljskoj utakmici u cilju prikupljanja sredstava za pomoć poplavljenima u Sloveniji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal