Pratite nas preko:
Bolingi
Foto: MN Press

Fudbal

Zbiljić smiruje javnost: “Još je u veštačkoj komi, ali najteži period je prošao”

Džonatan Bolingi, napadač Vojvodine se nalazi u veštačkoj komi već pet dana zbog respiratornih problema. Bolingi se navodno loše osetio nakon povratka iz DR Konga,gde je bio zbog reprezentativnih obaveza. Trenutno je hospitalizovan u Sremskoj Kamenici, a predsednik novosadskog tima, Dragoljub Zbiljić, pričao je o trenutnom stanju letošnjeg pojačanja.

Još uvek je u veštačkoj komi, pošto je danas snimak pluća značajno bolji, očekujemo da kroz dan ili dva počne proces vraćanja u svesno stanje i da nakon toga znamo preciznije njegovu situaciju. Najteži period prošao je prošlog četvrtka i bitno je da u ovom trenutku dobijamo pozitivne signale – istakao je Zbiljić, a potom se i zahvalio.

– Želim da se zahvalim svim zaposlenima na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, zaista su učinili sve što je do njih i javno im se zahvaljujem u ime svih nas – zaključio je on.

Otišao na reprezentativnu pauzu, vratio se u lošem stanju

Podsećamo da je jedno od najvećih pojačanja “stare dame” otputovalo u DR Kongo zbog reprezentativnih obaveza. Posle dolaska u Novi Sad hitno je primljen u bolnicu zbog respiratornih problema, a evo šta je rekao i doktor Vojvodine pre pet dana:

Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege. Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu – istakao je doktor Borko Vukosav kada je Bolingi primljen u bolnicu u Sremskoj Kamenici.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal