Pratite nas preko:
Dopingijada
Screenshot/YT/Telegraph

Atletika

U Indiji „dopingijada”. 1.500 učesnika se povuklo nakon što je pojačana kontrola

Kakav haos je nedavno viđen u Indiji, na otvorenom prvenstvu u atletici, koje je slobodno moglo da ponese naziv “Dopingijada”.

Pre nekoliko dana svetom se proširila šokantna vest objavljena u „Indijan ekspresu”. Na državnom atletskom prvenstvu Delhija na stadionu. “Džavaharlal Nehru” je odmah pokrenuo pojačanu antidoping kontrolu nakon što je u toaletima pronađena masa pilula i korišćenih špriceva.

Saznavši za dolazak kontrolora, polovina učesnika događaja se povukla pod izgovorom da su povređeni.

Atletičarka na 3.000 metara sa preponama nastavila je da trči i nakon što je prešla ciljnu liniju kako joj ne bi tražili da urinira odmah posle trke. Odnosno, pokušavala je da izbaci kroz znoj doping, naivno verujući da će uspeti.

Drugi, iz straha od pregleda, nisu se pojavili da prime medalju. U finalnoj trci na 100 metara za muškarce, na startu se pojavio samo jedan sprinter Lalit Kumar…

Skandal kakav se ne pamti u svetu sporta, a koji je slobodno mogao da se zove “Dopingijada”, a ne otvoreno prvenstvo u atletici.

Može se reći da je ovaj sramni spektakl nekako ukaljao sećanje na pokrovitelja stadiona, prvog premijera slobodne Indije, jednu od najpozitivnijih ličnosti Hladnog rata između SAD i SSSR.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Atletika