Pratite nas preko:
Aleksandar Atanasijević; Foto: MN Press

Još sportova

Krah Srbije već na startu: Značajno smo se udaljili od Olimpijskih igara

Odbojkaši Srbije porazom od selekcije Turske započeli su put ka Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. U prvom kolu kvalifikacionog turnira u Tokiju, naša reprezentacija pala je u četiri seta rezultatom 3:1 (25:22, 20:25, 25:14, 25:20).

Na taj način su izabranici Igora Kolakovića sebi otežali posao, pošto poraz od Turske nije bilo nešto što se “planira”. Takođe, ako se zna da će na Igre otići samo dve prvoplasirane ekipe iz grupe, jasno je da prava na kiks više nema.

dobrodoslica500

Odbojkaši Srbije su prvi set izgubili padom u finišu, jer od rezultata18:18 dozvoljavaju četiri vezana poena rivalu. U drugom je sve bilo mnogo bolje, ali taj jedan bljesak nije bio dovoljan.

“Plava četa” je potpuno pala u trećem setu, čemu svedoče samo 14 osvojenih poena. U četvrtom je trajala borba do samog kraja, kada su Turci ponovo serijom 5:0 uspeli da prelome meč u svoju korist.

Najbolji igrač Srbije bio je Miran Kujundžić sa 17 poena, a dvocifren je još bio Aleksandar Atanasijević sa 13.

Raspored nije lak

Sledeći meč Srbija igra u nedelju ujutru od 06.00 po srednjeevropskom vremenu protiv reprezentacije Tunisa. U trećem kolu, u utorak, 3. oktobra protiv Egipta od 6.00 časova po našem vremenu.

Četvrto kolo, u sredu, 4. oktobra, Srbiji donosi meč protiv Finske od 6.00 časova po našem vremenu. U petom kolu, u petak, 6. oktobra protiv Japana od 12.25 časova po našem vremenu.

Srbija će u šestom kolu, u subotu, 7. oktobra igrati protiv SAD od 9.00 časova po našem vremenu,. U poslednjem, sedmom kolu, u nedelju, 8. oktobra protiv Slovenije od 9.00 časova po našem vremenu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova