Pratite nas preko:
Poljaci tužni Srbin izabrao Rusiju
Foto: MN Press

Još sportova

Poljaci tužni: Srbin izabrao da ode u Rusiju

Srpska zvezda napušta PlusLigu. Uroš Kovačević je imao ugovor sa Aluron CMC Varta do kraja sezone 2023/2024, ali će ranije promeniti klub. Prema nezvaničnim informacijama VP SportoveFakti, Poljaci ostaju bez Srbina koji je odabrao da ode u Rusiju.

Bio je to jedan od najpoznatijih transfera u PlusLigi poslednjih godina. Najbolji igrač Evropskog prvenstva 2019. Uroš Kovačević došao je u Poljsku pred sezonu 2021/2022. Tada je potpisao je jednogodišnji ugovor sa Vartom. Poljaci ostaju bez Kovačevića, jer Srbin raskida ugovor na svoju štetu i odlazi u Rusiju.

dobrodoslica500

Kovačević je predvodio klub do istorijske trećeg mesta u poljskom prvenstvu, što je donelo timu debi u Ligi šampiona. Srbin je potom postigao dogovor i produžio ugovor sa klubom do kraja sezone 2023/24. Međutim, došlo je do promene.

– Tokom prošle sezone dobio je izuzetno unosnu ponudu drugog kluba i izrazio spremnost da je iskoristi. Istovremeno, počeli smo da tražimo njegovog naslednika, a povoljna situacija na tržištu transfera nam je omogućila da nabavimo isto tako kvalitetnog primača servisa. Formalnosti su trajale prilično dugo, zbog čega tek u ovom trenutku najavljujemo njegov odlazak – rekao je klupskim medijima Krišpin Baran, predsednik Varte.

Nezvanično, redakcija VP SportoveFakti saznaje da će se Srbin preseliti u Rusiju. Unosna ponuda je je došla od ekipe Ural Ufa. Transfer je najavljivan toliko dugo jer je bilo problema sa novcem koji je Kovačević trebalo da da klubu za prevremeni raskid ugovora.

Srbin zbog kojeg su Poljaci tužni jer odlazi u Rusiju igrao je prethodno Ribnicu, Volej, Modenu, Veronu, Al Arabi, Trentino i Peking.

Podsetimo, reprezentacija Poljske je nedavno eliminisala Srbiju na Evropkom prvenstvu u odbojci.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova