Pratite nas preko:
PJ Dozier
Foto: MN Press

Ostalo

Doužer: Jokić me je zvao čim sam potpisao za Partizan

Partizan je zamenu za Dantea Egzuma pronašao, ili barem pokušao da nađe, u liku i delu Pi-Džej Doužera. Bivši košarkaš Denver Nagetsa je u Partizan došao uz savet Nikole Jokića, koji ga je prvi pozvao kada je potpisao za crno-bele.

U podkastu “DNVR Sports”, Doužer je ispričao kakav odnos ima sa Jokićem, sa kojim je u svakodnevnom kontaktu.

– I sa Džamalom i sa Jokićem. Naravno, ostavio sam ih na miru dok je sve prošlo posle NBA titule. Mislim da ne razumeju koliko sam ja bio srećan kada su to uradili. Znam koliko im je to značilo. Njih dvojica su bili tu od samog početka – rekao je Doužer.

Šta je to što Nikolu čini posebnim?

– Zato što je spor. Mislim da mnogo “vara” protivnike. Vidi sve tri ili četiri koraka unapred. Zna gde će biti saigrači i u ofanzivi i defanzivi. To što sam bio sa njim, značilo mi je da se unapredimo. Ima takav IQ igre. Kada sam bio u timu sa njim, kada sam video kako on gleda igru, to je bilo na totalno drugačiji način.

Shvata da Jokić na evropski način razbija rivale u NBA ligi, pošto tek sada primećuje razlike između dva stila košarke.

– Apsolutno! Mislim da to što sam ovde sada u Evropi, sada vidim odakle je sve to došlo. Evropljani mnogo znaju o igri, fundamentalno gledaju na sve, a imaju i atleticizam. To što sam video kako on vidi igru, a onda kada sam došao ovde da vidim odakle je sve to počelo. Sve nekako ima smisla.

“Nikola mi je rekao da su ‘grobari’ najbolji na svetu”

Jokić ga je odmah pozvao čim je čuo da je potpisao za Partizan.

– Kada sam mu rekao gde idem, odmah me je zvao. Bio je uzbuđen zbog mene. Rekao mi je da će mi svi dočekati raširenih ruku, da su navijači najbolji na svetu. Oni žive za taj “hajp”. On je bio super uzbuđen i učinio je da se i ja tako osećam.

Opisao je saradnju sa Željkom Obradovićem, koji od njega ima velika očekivanja.

– On je neverovatan čoveče… Kada su svi čuli gde idem, svi su mi rekli da je to najbolje mesto. Osim navijača, grada, rad sa najboljim trenerom evrope je blagosloven. Imam mogućnost da to vidim iz prve ruke i da shvatim da je on drugi tip trenera koji zna igru, kako niko drugi ne zna.
Jokić i savet koji mu je dao

Doužer je posebno impresioniran utakmicom protiv Fuenlabrade pod vedrim nebom Beograda.

– Ne može se ni sa čim uporediti. Saigrači, treneri…Svi su mi rekli da su navijači najbolji i najluđi. Ali, iskusiti to, kako sve to izgleda, zvuči… Blagosloven sam da sam ovde i da imam šansu da igram. Oni su “zapalili” stadion, hteo sam da pobegnem iz prve, pravo u svlačionicu. Nisam znao šta mi se dešava. Bio sam zbunjen. Neverovatno iskustvo. Imam fotografiju svog zakucavanja, to je najbolja fotka koju imam iz igre. Deluje kao da ima filtera i nekog svetla. Ludo, čoveče – iskren je Doužer.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo