Pratite nas preko:
Selektor Nemačke Gordon Herbert na utakmici finala Mundobasketa u Manili

Košarka

Herberta “ubija” pitanje o Srbiji: Selektor Nemačke ispao nekorektan posle finala

Selektor Nemačke Gordon Herbert na konferenciji za medije nije ispao korektan, kao što nisu ni nemački mediji, nakon što je od strane srpskih novinara upitan o reprezentaciji Srbije i, uopšte, o samoj finalnoj utakmici.

Umesto toga, bio je raspoložen za šalu, za priču o filipinskom pivu i vinu sa kolegom Svetislavom Pešićem.

dobrodoslica500

– Znam selektora Pešića dugo, mogu da kažem i da mi je prijatelj, popijemo nekad dobro crveno vino. I mnogo poštujem šta je uradio.

Kada je upitan da kaže makar jednu rečenicu o dobijenom finalu protiv selekcije Srbije, Herbert je rekao:

– Ubijate me! Kao što je Denis rekao, od prve četvrtine smo počeli da igramo odbranu, bili smo agreisivni. I to je to.

Divi se Šruderu sa kojim je “ratovao”

Stranim i nemačkim medijima je pričao o tome kako je upoznao Denisa Šrudera po svom postavljanju na mesto selektora “pancera”.

– Moram da se vratim u 2021. godinu. Tada sam dobio posao i upoznao Denisa, u septembru 2021. i pričali smo oko tri-četiri sata. Osetio sam njegovo srce i posvećenost zemlji, saigračima, i od tada smo počeli sve da gradimo. Pokazali smo međusobno poštovanje i svakim danom sam sve više kapirao njegov karakter, svakim danim je sve više bio ponosan što je kapiten Nemačke, i svi mi to znamo da cenimo. Ovo je bio plan od tada, prvi put ću pohvaliti sve igrače za igranje na ovom turniru… Izgubili smo prvu utakmicu u kvalifikacijama od Estonije, imali smo igrače bez ugovora, a sada smo ovde. Neverovatna grupa momaka, prvo smo tim, a onda ekipa u kojoj se ističu individualni talenti. Ovi momci vode računa jedni o drugima, uživaju da se takmiče – pričao je Herbert.

Divio se NBA asu, a zanimljivo je da su upravo njih dvojica imali jedan od najžešćih sukoba tokom ovog Mundobasketa. Bilo je to u meču druge faze turnira protiv Slovenije, kada je Herbert disciplinovao Šrudera zbog toga jer je pričao “preko njega” tokom jednog tajm-auta.

– Ne mogu dovoljno toga da kažem o Denisu Šruderu i šta on znači nemačkoj košarci, kao i za ovaj tim – podvukao je Herbert.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka