Pratite nas preko:
Kevin Panter Partizan; Foto: MN Press

Košarka

Kevin Panter želi u reprezentaciju: Šta će reći košarkaška Srbija?

Dobro je poznato da je Srbija ostala netaknuti bastion u svetu reprezentativne košarke, kao jedina nacija na planeti koja igra samo sa igračima svoje nacionalnosti. Svi drugi, pa čak i još jedna zemlja košarke, Litvanija, poklekli su pod pritiskom rezultata i trenda u celom svetu.

Kako je selektor Svetislav Pešić više puta isticao, i to će se jednog promeniti u selekciji Srbije. A taj koji bi ušao u istoriju kao prvi stranac mogao bi da postane kapiten Partizana Kevin Panter.

Amerikanac poseduje srpski pasoš još iz vremena kada je nosio dres Crvene zvezde. Često se njegovo ime moglo čuti u spekulacijama pred objavu spiska bilo kog selektora. Međutim, nikada se nije našlo na istom.

Aleksandar Đorđević je to decidno odbijao. Njegov naslednik Svetislav Pešić nagoveštavao da bi to moglo da se desi, ali ne za vreme njegovog mandata.

Panter se, međutim, još uvek nada. On je u emisiji “Oni vole Srbiju” na televiziji “Arenasport” nedvosmisleno rekao da bi voleo da postane deo “orlova”.

– Ako se bude ukazala prilika, ako bude imalo smisla, voleo bih – odgovorio je Panter.

Ostaje samo da se vidi kako bi na to reagovala košarkaška javnost. Posebno, jer je po pitanju kapitena Partizana, “debelo” podeljena.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka