Pratite nas preko:

Košarka

Nikad emotivniji doček ispred Skupštine: Novak plakao, Aleksi ovacije, skandiranje za Borišu

Srbija je dočekala svoje sportske heroje! Srebrnim košarkašima, zlatnim basketašima i Novaku Đokoviću upriličen je tradicionalni doček ispred Skupštine grada Beograda.

Nekoliko desetina hiljada građana pojavilo se ispod balkona Skupštine kako bi pozdravilo momke zbog kojih smo se prethodnih dana radovali i plakali zajedno sa njima.

dobrodoslica500

Najpre su pred njih izašli nepobedivi basketaši koji su prošle nedelje po 5. put uzastopno osvojili Evropsko prvenstvo. Na taj način su ostali istovremeni svetski i evropski šampioni.

– Dobro veče, Srbijo. Hvala vam što ste došli u ovolikom broju i čast je braniti boje naše države – rekao je Strahinja Stojačić, najbolji basketaš planete već nekoliko godina.

Beograd, 12.09.2023. - Svecani docek kosarkaske reprezentacije Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, veceras ispred Skupstine grada u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Ovacije za Aleksu, skandiranje Boriši

Nakon toga na red su došli i košarkaši zbog kojih je nacija disala kao jedan. Osvojili su srebro na Svetskom prvenstvu, iako im pred početak niko nije davao šanse da uopšte stignu do finala.

Najpre su izašli funkcioneri KSS i stručni štab na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem, da bi potom jedan za drugim krenuli i igrači.

Petrušev, Jović, Marinković, Dobrić, Ristić, Gudurić, Stefan Jović, Davidovac, Simanić, Avramović, Milutinov i kao poslednji kapiten Bogdan Bogdanović.

Beograd, 12.09.2023. - Svecani docek kosarkaske reprezentacije Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, veceras ispred Skupstine grada u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Aplauzi su ih sve dočekali, ali pojedini su ipak postali veći miljenici. Pre svih Aleksa Avramović koga su dočekale ovacije, a Borišu Simanića koji je nažalost izgubio bubreg tokom Mundobasketa, uz ovacije dočekala i skandiranja.

– Konačno vidimo plodove ovoga što smo radili. Hvala vam od srca, sve vas volimo. Ne mogu da ne pomenem ovog momka koji nas je sve ujedinio. On je dao mnogo više od svih nas. Hvala mu na tome. Živela Srbija. Slava Bogu – rekao je Avramović.

Reč je nakon njega preuzeo i selektor Svetislav Pešić.

– Lepo vas je ovako videti. Pitam se da li smo stvarno zaslužili da vas bude u ovolikom broju. Moram da vam kažem da smo mi u Manili osetili da ste vi sa nama mnogo više nego što ste vi to osećali. Hvala vam, živela Srbija – rekao je selektor.

Novakove suze

I onda je na iznenađenje mnogi, na balkon izašao i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković. I njega smo dočekali posle osvajanja US opena.

Malo je reći da su okupljeni pali u trans, dok su skandirali najboljem srpskom sportisti u istoriji. A njega su slomile emocije i krenule su suze niz njegovo lice. Uplakan je posmatrao ljude ispred sebe, vidno potresen.

Kada se malo pribrao uspeo je da se obrati.

– Tresem se. Ne znam šta da kažem, a toliko bih toga rekao. Pre svega hoću da čestitam našim šampionima, basketašima i košarkašima, na fenomenalnim uspesima. Ne samo ove godine, već svih ovih godina. I hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i da se zajedno družimo – rekao je Novak i dodao:

– Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene. Kao klinac, kao i mnogi iz svih generacija, sam bio tu, u masi, i slavio velike medalje naših slavnih košarkaša, odbojkaša i svih ostalih. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem nekoliko puta na balkonu u prošlosti. Ali ovo je neprocenjivo i ovo se više nikada neće desiti. Ovaj osećaj da stojim ovde pored ovih velikih šampiona i velikih ljudi. S nekim imam prijateljski odnos. Pričao sam s njima, rekao im da sam, kao i vi, osetio njihovu slogu. Boriša… Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate – poručio je srpski teniser uz poruku za kraj:

– Na svetu nijedna nacija, sportska, nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija!

Nakon toga su se svi zagrlili na balkonu, i košarkaši, i basketaši i Đoković i zajedno sa okupljenim hiljadama građana zapevali “Veseli se, srpski rode”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka