Pratite nas preko:
Etihad arena bi bila domaćin fajnal-fora Evrolige naredne tri godine, Printscreen: Youtube/Durga Das

Evroliga

Odložena odluka o priključivanju Dubaija Evroligi zbog Abu Dabija: Nude najveće pare ikad za 3 fajnal-fora

Pregovori na Evrolige i Dubaija se vode svakodnevno. I sve ide u pravcu da košarkaški klub iz tog grada postane deo evropske klupske košarke.

Dok se čeka ozvaničenje već najavljenog prijema u Evroligu, svakodnevno stižu informacije o novim koracima koji se preduzimaju u tom procesu. Najnovije informacije govore o održavanju fajnal-fora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali u Abu Dabiju.

Kako prenosi španski “Encestando” koji je najupućeniji u ove pregovore, izvršni odbor Evrolige je zasedao ovog ponedeljka u vezi sa planom priključenja Dubaija. Međutim, kao novo pitanje i tačka dnevnog reda je iskočilo nešto drugo.

U pitanju je ponuda drugog grada iz Emirata, Abu Dabija, da bude domaćin tri fajnal-for turnira narednih godina. Prestonica UAE je u vezi s time ponudila neverovatnih 75 miliona (ne zna se da li dolara ili evra). Tačnije, za svaki od tri fajnal-fora bi platili 25 miliona.

Klubovi i suvlasnici se u načelu saglasili

To je veća suma nego što je kompanija “Turkish Airlines” platila za desetogodišnji sponzorski ugovor sa Evroligom.

U njihovoj ponudi se navodi da bi želeli da prvi fajnal-for u tom gradu bude održan već sledeće godine. Domaćin bi bila “Etihad arena”, izgrađena 2020. koja može da primi 18 hiljada gledalaca.

Na današnjem sastanku kompanija ECA (koja je vlasnik Evrolige i Evrokupa), je ponudu predočila predstavnicima 13 klubova sa A licencom i ECA deoničarima.

Predlog je naišao na odobravanje svih 13 klubova i deoničara Evrolige. Zbog toga se očekuje da vrlo brzo sve bude ozvaničeno.

Zato je donošenje odluke o priključivanju kluba iz Dubaija odloženo za naredni period. Podsećamo da od 13 klubova koji imaju A licencu i suvlasnici su Evrolige, samo Olimpijakos i Makabi su protiv ulaska Dubaija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga