Pratite nas preko:
Makabi Tel Aviv
Makabi Tel Aviv; Foto: MN Press

Košarka

Skandal trese Izrael: Makabi bez borbe u finalu protiv Džikića!

Iz Izraela nam stižu vesti da se Makabi Tel Aviv plasirao u finale košarkaškog nacionalnog Kupa. To, naizgled, nije ništa neobično za “ponos Izraela”. Ali, jeste način na koji je to učinio jeste nesvakidašnji i Izraelci ga vide kao skandalozan.

Makar onaj deo koji navija za Hapoel Tel Aviv, pošto su ta dva kluba trebalo da se sastanu u polufinalu. Nisu, jer je meč registrovan službenim rezultatom 20:0 u korist Makabija.

A razlog? Pre početka meča policija je, iz bezbednosnih razloga, odlučila da skenira identifikacioni broj svakog navijača Hapoela. Ponaosob. I to je, naravno, dovelo do formiranja ogromnih redova.

Mnogi navijači Hapoela nisu uspeli da uđu u dvoranu i zbog toga igrači tog tima nisu želeli da započnu meč. Sudije su čekale “akademskih” i propisanih 15 minuta, a kada je to vreme isteklo, pobeda je pripala Makabiju.

Zbog toga je izbio skandal u Izraelu. Reakcije stižu sa svih strana, a vrlo brzo se oglasio i sam Hapoel Tel Aviv saopštenjem za javnost.

– Sportski navijači – ne kriminalci! Od jutra su nam počele stizati poruke iz kojih smo shvatili da izraelska policija večerašnju utakmicu tretira kao ratni događaj u koji su navijači uključeni, od osam do 80 godina, žene i decu – svi su bili potencijalni kriminalci. S obzirom na odnos prema publici na ulazu u dvoranu, zaključili smo da nema smisla izaći na teren. Sport pripada navijačima – navodi se u saopštenju.

No, bilo kako bilo, Makabi Tel Aviv će u finalu igrati protiv Hapoel Jerusalima. Tima koji sa klupe predvodi Aleksandar Džikić. Možda će Srbin “osvetiti” klupskog imenjaka. Saznaćemo u nedelju od 17.00.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka