Pratite nas preko:
Stiv Ker Jokić
Foto: MN Press

Košarka

Stiv Ker: Jokić nije takav da mu samo nađem nekog visokog i jakog

Nikola Jokić i odbrana od njega i dalje je enigma za sve u NBA ligi, a Stiv Ker ne smatra da mu treba visoki igrač da bi čuvao Srbina.

Trener Golden Stejta osvrnuo se na kritike da Voriorsi ne stavljaju dovoljno naglaska na visinu i da su stalno premali tim koji ne može da se takmiči sa visokim igračima rivala.

„Svi kažu, pa treba ti neko da čuva Nikolu Jokića. Srećno sa time. Mislim da je Entoni Dejvis prošle godine bio ključ za celu našu seriju (protiv Lejkersa u drugom kolu). Samo nam je oduzeo prostor i bio tako dominantan u defanzivi. Možda najbolji defanzivni centar u NBA. A onda je Lejkerse pometlao Denver i Jokić je bio neverovatan. Dakle, ako može Entoni Dejvis da se bori sa Jokićem, onda mogu i svi ostali – kazao je Ker i nastavio za američke medije da odmotava zagonetku zvanu Nikola Jokić:

“NIJE POENTA DA SAMO NEKO VISOK I JAK STOJI PORED JOKIĆA”

– Ne možete samo da pogledate i kažete da nam treba neko ko je veliki i jak da čuva Jokića. Takođe morate da kažete, u redu, na drugom kraju, šta ćemo da radimo? Kako možete učiniti igru boljom čak i kada se borite protiv takvog tipa? To je balans koji zaista tražite. Možeš da baciš visokog i jakog momka na Jokića i možda to neće promeniti bilo šta. A onda ćete biti manje efikasni u napadu u isto vreme i zaista ste u teškoj poziciji – podvukao je Stiv Ker odgovarajući kako Jokić može da bude čuvan.

“ON VARA PROTIVNIKE”

Inače, o srpskom košarkašu pričao je i Pi Džej Doužer na okupljanju igrača Partizana. Američki košarkaš je otkrio da ga je upravo Jokić zvao i posavetovao da pređe u Partizan ovoga leta. Probao je i Doužer da objasni zbog čega je Jokić tako dominantan.

– Zato što je spor. Mislim da mnogo “vara” protivnike. Vidi sve tri ili četiri koraka unapred. Zna gde će biti saigrači i u ofanzivi i defanzivi. To što sam bio sa njim, značilo mi je da se unapredimo. Ima takav IQ igre. Kada sam bio u timu sa njim, kada sam video kako on gleda igru, to je bilo na totalno drugačiji način.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka