Pratite nas preko:
Legenda Rusije Čeferinu narkoman
Foto: Screenshot/YT/Zenith

Fudbal

Legenda Rusije o Čeferinu: Glupi narkoman mi je uveo sankcije, a sada bi da igram bez zastave

Roman Širokov nije birao reči nakon što je UEFA skinula sankcije mlađim selekcijama Rusije (do 17 godina) takmičenje, međutim, bez zastave, himne i grba. Legenda Rusije je osula paljbu po Aleksanderu Čeferinu nazivajući ga da je “glupi narkoman”.

Malo sam u dilemi. S jedne strane, razumem da dečaci i devojčice žele da igraju, ali s druge strane, u današnjoj situaciji nemoguće je igrati bez zastave i himne. Nemam jasan odgovor – kaže Širokov, a prenosi sports.ru.

Kada je reč o sankcijama legenda Rusije ne bira reči i priča o Čeferinu da je narkoman .

– Glupi narkoman nam je odavno uveo sankcije – i zbog čega? Nemam želju da idem tamo. Ne žurimo u Evropu, ali se istorijski odnosimo prema njoj – kazao je verovatno misleći na Aleksandera Čeferina, predsednika UEFA.

Dugo se provlačila mogućnost da Rusija zameni federaciju. I da umesto u UEFA nastupa u Aziji.

– Koliko bi to bilo ekonomski izvodljivo za naše klubove? Kako će se to odraziti na kvalitet RPL – timovi će igrati umorni. Ne vidim nikakvu svrhu da idemo tamo. Ko je rekao da nas tamo čekaju i da su svi spremni da igraju sa nama – podvukao je Širokov.

Bivši fudbaler Zenita osam godina je bio član nacionalnog tima. Od 2008. do 2016. godine nosio je 57 puta dres “zbornaje” i upisao 12 golova. Karijeru je završio 2016. kao igrač CSKA iz Moskve.

Podsetimo, posle najave o skidanju sankcija mlađim selekcijama Rusije, javili su se pojedini savezi da negoduju. Tačnije, Letonci, Englezi, Šveđani i Danci odbijaju da igraju sa Rusima i dalje. Spremni su čak i da idu do kazne UEFA, ali neće izaći na teren protiv najveće zemlje na svetu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal